'Advocaat breekt belofte en reist naar Nederland voor bijzondere smeekbede'
Sunderland wil Nederlander graag houden

'Advocaat breekt belofte en reist naar Nederland voor bijzondere smeekbede'

24-05-2015 09:30

Dick Advocaat slaagde er in om Sunderland te behouden voor de Premier League. De Kleine Generaal groeide de laatste paar maanden uit tot een ware volksheld in Noord-Engeland. Toch is een langer verblijf bij The Black Cats nog onzeker.

Engelse media berichtten eerder dat Advocaat van Sunderland eist dat hij garanties wil hebben over het transferbudget dat er in de zomer te besteden is. Maar er speelt meer, zo schrijft The Daily Express. De inmiddels 67-jarige trainer zou zijn echtgenote eerder dit jaar beloofd hebben dat hij dit jaar met pensioen gaat. De voormalig bondscoach is nu naar Nederland afgereisd om daar zijn vrouw 'te smeken', zo weet de krant, om tóch nog minimaal één seizoen actief te blijven in de voetbalwereld. 

Sunderland verwacht komende week een reactie van Advocaat. Mocht de oud-trainer van onder meer AZ en PSV besluiten om zijn avontuur in het Stadium of Light niet te verlengen, dan wil Sunderland snel doorpakken en in gesprek gaan met andere kandidaten. Paul Clement, momenteel assistent-trainer van Carlo Ancelotti bij Real Madrid, is een veelgenoemde naam.