Van Gaal ontvouwt transferplan op clubsite en onthult transferprioriteit
"Dat is een sleutelrol"

Van Gaal ontvouwt transferplan op clubsite en onthult transferprioriteit

24-05-2015 11:23
3

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft op de clubsite van zijn werkgever een opvallende onthulling gedaan. Hij onthulde zijn transferprioriteit. Het blijkt om een controlerende middenvelder te gaan.

Dit seizoen speelde Daley Blind bij vlagen als controleur in het team van Van Gaal. Michael Carrick, een 33-jarige middenvelder, was namelijk geruime tijd geblesseerd en geldt normaal gesproken als vaste waarde op die positie. "De nummer zes is een sleutelspeler in mijn elftal. Ik heb meer sleutelrollen in een team, maar de nummer zes is één van de spelers met een sleutelrol."

"Dit seizoen heb je gezien dat als Carrick geblesseerd is, ik geen andere speler heb. Ik moest met onder meer Ander Herrera spelen op die positie. Hij deed het heel goed, maar het is niet zijn specialiteit. Ik heb zelfs met Wayne Rooney daar gespeeld. Het is niet zijn favoriete positie. Ik moest hem wel daar opstellen, omdat ik niet nog een rechtspoot als controleur heb."

Verder ging Van Gaal niet in op zijn transferplannen. "Andere posities kan ik niet bespreken, dan laat ik me te veel in mijn kaarten kijken", besloot Van Gaal zijn verhaal.