Kweekvijver Twente: 'De club kon hen voor twee keer dertien miljoen verkopen'
"De clubleiding moet heel duidelijk stelling nemen nu"

Kweekvijver Twente: 'De club kon hen voor twee keer dertien miljoen verkopen'

24-05-2015 11:40

Kees van Wonderen werkte de voorbije vier jaren bij FC Twente en maakte zowel de mooie als minder mooie momenten mee. De eerste twee seizoenen als assistent-trainer, de laatste twee als assistent-technisch manager. Hij laakt de handelwijze van de clubleiding van Twente inzake Alfred Schreuder, die naar verluidt al ontslagen is.

"De clubleiding moet heel duidelijk stelling nemen nu. We hebben een jonge groep, het elftal van Twente wordt steeds jonger en we moeten elk jaar opnieuw beginnen. De leiding moet achter de staf staan. De staf probeert ieder jaar spelers beter te maken, waarna de club hen voor veel geld kan verkopen. Dat is de laatste jaren gebeurd met Dusan Tadic en Quincy Promes, die voor twee keer dertien miljoen vertrokken", aldus Van Wonderen in De Tafel van Kees.

"Dan begint het proces steeds weer opnieuw. Dit jaar is dat proces minder gegaan. Als de achterban dan zo ontevreden is, de staf weghoont en je als leiding daar niet voor gaat staan, dan is je positie in mijn beleving niet houdbaar", vervolgt de vertrekkende Van Wonderen. "Nu blijkt hoe goed Joop Munsterman het heeft gedaan. Hij stond voor de club, gaf richting en uitleg aan iedereen. Dat is er nu niet."