Ongehoorde loftuiting voor 'kickbokser' Sneijder van Blind: Zoveel energie
"Dit is de Sneijder die ik ken van die periode"

Ongehoorde loftuiting voor 'kickbokser' Sneijder van Blind: "Zoveel energie"

24-05-2015 12:59

Wesley Sneijder kan op veel lof rekenen van Danny Blind, de assistent-trainer van het Nederlands elftal. Sneijder is bij zijn club Galatasaray de smaakmaker bij uitstek en oogt bijzonder fit en scherp. Dat zag Blind ook, die tegelijkertijd weet dat Sneijder dolgraag richting de 130 interlands wil.

"En terecht", reageert Blind daarop in gesprek met Kees Jansma bij De Tafel van Kees. "Ik ben vol lof over Sneijder. Hij straalt al maandenlang elke week zoveel energie uit. Hij is fit, bepalend voor het elftal en betrokken bij goals en assists. Anderhalf jaar geleden, in aanloop naar het WK, verliep het allemaal wat stroef. Zijn kwaliteiten stonden buiten kijf, maar hij kon het niet brengen. Nu is hij superfit en gedreven. Die gedrevenheid heeft hij natuurlijk altijd al gehad en natuurlijk wil hij die 130 interlands halen."

Op 5 juni speelt het Nederlands elftal een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Op 12 juni volgt een EK-kwalificatieduel met Letland. Blind over het duel met de VS: "Ik sluit niet uit dat hij een gedeelte van die wedstrijd speelt." Hij vervolgt zijn loftuiting: "Dit is de Sneijder die ik ken van de periode voordat de problemen bij Internazionale begonnen. Dat straalt hij weer uit." Hans Kraay junior benadrukte tot slot: "Sinds hij aan het kickboksen is, is hij heel fit. Helemaal afgetraind."