De Boer (foto) liet zich al vaker positief over enkele toptalenten uit

Twee toptalenten van Ajax onder de loep: Heerlijk om naar te kijken
"Hij hoeft het niet alleen van zijn fysiek te hebben"

Twee toptalenten van Ajax onder de loep: "Heerlijk om naar te kijken"

24-05-2015 13:54
1

De A1 van Ajax staat er goed op. Frank de Boer, trainer van de hoofdmacht, had meermaals veel lof voor de grote talenten die rondlopen in de A1. Een enkeling zal al bij het eerste aansluiten, maar in hun kielzog lopen er talentvolle B-junioren. Wim Jonk deed zijn verhaal tijdens de eerste dag van de Copa Amsterdam.

Onder meer Matthijs de Ligt, één van de groeibriljanten van Ajax, kwam in actie. Hij is in 1999 geboren en speelde nu al met de A1 op het toernooi mee. "Hij hoeft het niet alleen van zijn fysiek te hebben. Het is een uitstekende voetballer. Hij kan met beide benen spelen, is technisch heel vaardig, zeker voor zijn lengte doet hij het uitstekend. Zijn intentie is altijd om de eerste bal vooruit te spelen, heerlijk om naar te kijken", glimt Jonk in gesprek met Copa TV.

Verder speelde ook Robert Muric mee, die al regelmatig met Jong Ajax meedeed. "Je kijkt welke spelers je nog een prikkel kan geven. Hij heeft in de voorbije periode niet heel veel gespeeld. Zo'n toernooi is een mooi podium om goede wedstrijden neer te zetten. Andere jongens hebben ook interlandverplichtingen. Bij hem is dat niet het geval. Dus kan hij mooi aansluiten en laten zien wie hij is. En kan hij een voortrekkersrol nemen, omdat hij toch al vaker hoger heeft gespeeld", besloot Jonk.