Vitesse na rood voor aanwinst en goal van goudhaantje naar finale play-offs
Rode kaart Van der Werff krijgt vast een staartje

24-05-2015 14:18

Vitesse heeft zich zondag redelijk eenvoudig geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De club uit Arnhem had voor eigen publiek voldoende aan een gelijkspel tegen PEC Zwolle: 1-1. Het elftal van trainer Peter Bosz zegevierde afgelopen donderdag met 2-1 in de hoofdstad van Overijssel. In de eindstrijd van de play-offs neemt de formatie het op tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Feyenoord en sc Heerenveen.

Vitesse kende aanvankelijk voor eigen publiek weinig problemen met de verliezend bekerfinalist. Bertrand Traoré versterkte de uitgangspositie van de Gelderse club in de negentiende minuut met de openingstreffer. De negentienjarige spits uit Burkina Faso passeerde verdediger Maikel van der Werff, die volgend seizoen het shirt van Vitesse draagt. Vervolgens liet de huurling van Chelsea doelman Warner Hahn kansloos met een geplaatst schot (1-0).

Vitesse domineerde de eerste helft van het duel in het eigen Gelredome met goed en verzorgd positiespel. De thuisclub grossierde in balbezit, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander een goede kans op de gelijkmaker kreeg. Ryan Thomas stuitte echter op doelman Eloy Room. In het begin van de tweede helft ontsnapte Vitesse opnieuw toen Tomas Necid in kansrijke positie voor de keeper van Vitesse verscheen. De spits uit Tsjechië revancheerde zich na 56 minuten voor zijn misser. Hij controleerde de bal eerst met zijn borst en schoot vervolgens raak (1-1).

Vitesse raakte niet in paniek na de gelijkmaker en kwam na tachtig minuten met een man meer op het veld te staan. Van der Werff incasseerde zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De supporters van zijn toekomstige club trakteerden hem op een applaus toen hij richting de kleedkamer moest wandelen. (ANP)