Maaskant schrikt van waarschuwing en wil aan ramp ontkomen: Zegt ook wat
NAC moet aan de bak

Maaskant schrikt van waarschuwing en wil aan ramp ontkomen: "Zegt ook wat"

24-05-2015 14:57

NAC Breda gaat maandag in eigen huis vol voor het resultaat. Robert Maaskant, trainer van de Bredanaars, wil niks anders dan de finale van de play-offs om promotie/degradatie bereiken. Dat laat hij daags voor het belangrijke tweede treffen met VVV-Venlo weten. Degradatie zou een ramp zijn voor NAC.

In de heenwedstrijd won NAC met 0-1 in Venlo. Voor de return is Jeffrey Sarpong een vraagteken. "In Venlo speelden we een slechte wedstrijd, maar hebben we wel gewonnen. Dat zegt ook wat. We hebben een waarschuwing gehad over de kracht van ploegen uit de eerste divisie", geeft Maaskant aan op de clubsite van NAC. "Het was even wennen voor ons, omdat we ander voetbal hebben gespeeld. Maar we hebben de waarschuwing gehad, die zijn we goed doorgekomen. Nu moeten we er klaar voor zijn", weet de coach.

Maaskant eist inzet. "Je moet altijd volle bak. Ploegen zitten er in de play-offs bovenop, die ruiken hun kansen. Dat doen ze door hard te werken. Wij moeten net zo hard werken, want dan heb je meer kwaliteit. Het gaat maar om één ding: doorkomen. Zo simpel is het. Daar hebben we een goede uitgangspositie voor, want we staan met 1-0 voor. Dat maakt het wat makkelijker."