'Gio' luistert trainersdebuut in De Kuip op met grote keuze: 'Daarom die keuze'
"Dit voelt heel goed, het is direct een hele mooie wedstrijd"

'Gio' luistert trainersdebuut in De Kuip op met grote keuze: 'Daarom die keuze'

24-05-2015 15:09

Giovanni van Bronckhorst maakt zondagmiddag zijn debuut in De Kuip als hoofdtrainer van Feyenoord. De oefenmeester heeft direct een belangrijke keuze gemaakt; hij passeerde Colin Kazim-Richards en stelt Anass Achahbar tegen sc Heerenveen op.

De club uit Rotterdam-Zuid móet het duel met Heerenveen winnen, wil het kans blijven houden op een Europees ticket. Het Legioen heeft vertrouwen in Gio en enkele supporters hingen een spandoek 'In Gio we trust' op. "Dit voelt heel goed, het is direct een hele mooie wedstrijd", glunderde Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "De Kuip geeft ons altijd energie, die hebben we extra hard nodig."

Feyenoord heeft in ieder geval goals nodig. Achahbar mag daarvoor gaan zorgen. "Met Achahbar hebben we een speler met kwaliteiten in de zestien en tegen zestien aan. Dan ga je kijken wat we kunnen verwachten van Heerenveen. Die zullen niet vol drukzetten, maar inzakken. Met Anass hebben wij een speler die in de zestien heel gevaarlijk kan zijn. Daarom die keuze", aldus Gio.