Vitesse en Bosz nemen verlies met 'potentiële topspits van twintig miljoen'
"Ik spreek de verwachting uit dat hij niet meer naar Arnhem komt"

Vitesse en Bosz nemen verlies met 'potentiële topspits van twintig miljoen'

24-05-2015 16:09

Vitesse kan nog twee wedstrijden genieten van Bertrand Traoré. Trainer Peter Bosz verwacht niet dat de Chelsea-huurling nóg een jaar in Arnhem speelt.

Bosz noemt de kans op een langer verblijf van Traoré, die de afgelopen twee jaar zijn kunsten bij Vitesse vertoonde, 'te verwaarlozen'. "Hij zal hier volgend jaar niet meer spelen", vertelt hij aan Voetbal International na het 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle.

"Natuurlijk is niks zeker in de voetballerij, maar ik ga er vanuit dat hij hier volgend jaar niet meer speelt. Ik spreek bijna wekelijks met mensen van Chelsea. Dan worden sommige dingen hard uitgesproken, andere zaken minder. En soms moet je goed tussen de regels doorlezen. Dat probeer ik te doen."

"Ik spreek de verwachting uit dat hij niet meer naar Arnhem komt", vervolgt Bosz, op de hoogte is van de verkoopintenties van Chelsea. "Wat ik verwacht? Ik verwacht dat hij gewoon bij Chelsea aansluit volgend jaar. Die gaan ze niet verkopen, niet voor twintig miljoen euro. Niks. Dat zou zonde zijn."

De Vitesse-trainer ziet in Traoré een potentiële topspits. "Ik denk dat het absolute top gaat worden, dat is hij nog niet. In mijn ogen gaat hij dat wel worden. Ik vind hem vrij compleet. Hij is pas negentien jaar. Hoe belangrijk hij dit seizoen is geweest? Dat hebben we vooral gemerkt in de wedstrijden dat hij er niet was. Dat is wel vaker zo, dan zie je wat je mist. Dat is meer dan alleen maar voetbal. Met hem je altijd dreiging, kan je altijd doorvoetballen. Zo'n jongen speel je in, je weet dat hij wat goeds doet."

Ook zondag was hij weer beslissend voor Vitesse, dat over twee wedstrijden met 3-2 won van PEC Zwolle en zich dus plaatste voor de finale van de play-offs om een Europees ticket. Traoré is dus nog twee wedstrijden te bewonderen in Arnhem.