Janko onverwachts weggejaagd uit Australië:Twente-fans koesteren hoop
'Heel teleurstellend, voor mij en ook voor mijn familie'

Janko onverwachts weggejaagd uit Australië:Twente-fans koesteren hoop

24-05-2015 16:48
3

Marc Janko moet op zoek naar een nieuwe club. De boomlange spits, die in het verleden uitkwam voor FC Twente, wordt gedwongen FC Sydney te verlaten.

Janko maakt veel indruk in zijn debuutseizoen in Australië, is topscorer met zestien doelpunten en verlenging van zijn aflopende contract was dan ook aanstaande. De Oostenrijker kwam echter bedrogen uit.

'De club heeft me een aanbod gedaan, tegen dezelfde voorwaarden als afgelopen seizoen. Ik wilde graag blijven maar het voorstel is na een week weer ingetrokken', klapt Janko uit de school op Twitter. 'Er waren teveel zorgen over mijn interlandverplichtingen met Oostenrijk. Heel teleurstellend, voor mij en ook voor mijn familie.'

Janko is zwaar teleurgesteld over de handelswijze van Sydney. 'Het is niet eerlijk en met respect verlopen, maar zo zit de voetballerij blijkbaar in elkaar. Na een geweldig jaar, waarin we historie hebben geschreven, moet en ga ik nu verder.'

In de periode 2010-2012 stond Janko onder contract bij FC Twente. In Enschede was hij met zijn slungelige voorkomen een publiekslieveling en op social media wordt sinds zondag veel gesproken over een eventuele terugkeer van de spits.