Ajax hoeft niet te komen: Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?
"De club heeft mij veel gebracht, dus dat doet me wat"

Ajax hoeft niet te komen: "Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?"

24-05-2015 18:42
9

Tscheu La Ling haalt zijn neus op voor Ajax. De Amsterdamse club is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, maar hoeft niet aan te kloppen bij de eigenaar van het Slowaakse AS Trencin.

La Ling heeft geen trek in de vacature bij Ajax, waar het de laatste maanden op club- en bestuurlijk niveau weer onrustig is. "Ik heb niet de ambitie om directeur bij Ajax te worden. Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?", laat hij weten aan Catenaccio.

De onrust in Amsterdam laat hem echter niet koud. "De club heeft mij veel gebracht, dus dat doet me wat. Ik ben trots op de club Ajax, maar bij de mensen die het beleid uitvoeren kun je kanttekeningen zetten. Waarom wordt het niet gewoon opgelost? Het gaat om het belang van Ajax: je moet zwarte cijfers schrijven en Ajax-voetbal op de mat leggen. Maar in de voetballerij maken mensen zich vaak meer druk over hun ego. Ze willen hun positie veiligstellen."

La Ling weet dat het technisch hart, met daarin onder meer Frank de Boer, Marc Overmars en Wim Jonk, totaal verdeeld is. "Op De Toekomst wordt wél gekeken naar de individuele ontwikkeling van talenten", constateert de oud-voetballer. "Nu moet de verbinding het eerste elftal gelegd worden. Ook op het gebied van dominant en aanvallend voetbal. Dat is nog niet optimaal."