Feyenoord blaast zichzelf op: 'Dat houd je niet vol, geweldig toch?'
"We zijn nog steeds in de race voor Europees voetbal"

Feyenoord blaast zichzelf op: 'Dat houd je niet vol, geweldig toch?'

24-05-2015 18:55

Dwight Lodeweges is apetrots op de spelers van sc Heerenveen, die zondag Feyenoord klein hielden. Door een 2-2 gelijkspel in De Kuip plaatsten de Friezen zich voor de finale van de play-offs om een Europees ticket.

Lodeweges glom na afloop van trots. "We zijn nog steeds in de race voor Europees voetbal, geweldig toch voor zo'n jong ploegje", lachte de trainer tegenover FOX Sports.

Hij besefte dat Heerenveen voor rust weinig in te brengen had in De Kuip. "Feyenoord zette vroeg druk, daardoor kwamen wij niet aan voetballen toe", vervolgt Lodeweges, die echter zag dat het mes aan twee kanten sneed. "Dat houd je niet vol, dan blaas je jezelf op. Na rust kregen we steeds meer greep op de wedstrijd."

Mark Uth en Kristoffer Nordfeldt waren de grote mannen aan Friese zijde, met respectievelijk twee treffers en een reeks belangrijke reddingen. "Twee doelpunten in De Kuip, dat lukt niet iedereen. Nordfeldt verdient ook een pluim. En vergeet Luciano (Slagveer, red.) niet. Die perste er nog een sprint van honderd meter uit om Manu van scoren af te houden. Geweldig!"