Van Bronckhorst slaagt niet in Feyenoord-missie: Meer kan ik niet vragen
"Dat is de ware spirit"

Van Bronckhorst slaagt niet in Feyenoord-missie: "Meer kan ik niet vragen"

24-05-2015 19:26
1

Giovanni van Bronckhorst weigerde zondag na de uitschakeling door sc Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal (2-2, na 1-0 verlies in Friesland) zijn spelers verwijten te maken.

"Ze hebben goed gevoetbald en gevochten als team", concludeerde de Feyenoord-trainer. "Ze hebben er alles voor gedaan en wilden ook met tien man van geen opgeven weten. Meer kan ik niet van mijn ploeg vragen. Dat is de ware spirit, die we moeten meenemen naar het nieuwe seizoen. Dan kunnen we allemaal bij Feyenoord een nieuwe en frisse start maken, ik ook."

Van Bronckhorst, die vorige week door het ontslag van Fred Rutten vervroegd aantrad als hoofdcoach, gaf toe dat Europees voetbal voor een club als Feyenoord eigenlijk een 'must' is.

"Daarom ben ik nu ook zeker teleurgesteld dat we het niet hebben gered. Je kunt in de Europa League als team en als speler veel ervaring opdoen. Aan de andere kant blijft er nu wel meer tijd over voor de voorbereiding op de competitieduels. Dat is dan misschien nog een voordeeltje."