Galatasaray ruikt Turkse landstitel na nieuwe glansrol Sneijder
Middenvelder met doelpunt belangrijk voor Galatasaray

24-05-2015 21:19
2

Galatasaray heeft de Turkse titel bijna binnen. De ploeg uit Istanbul won zondag, mede door een doelpunt van Wesley Sneijder, met 2-0 van Besiktas. Daardoor kunnen de spelers van Galatasaray maandag rustig gaan toekijken wat Fenerbahçe doet tegen Istanbul Basaksehir.

De club van Dirk Kuyt moet dan winnen om het kampioensfeestje van aartsrivaal Gala nog een weekje uit te stellen. Yasin Öztekin zette Gala op eigen veld na elf minuten op voorsprong. De marge bleef lang penibel, maar tien minuten voor tijd besliste Sneijder de wedstrijd. De middenvelder schoot hard raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij werd diep in blessuretijd naar de kant gehaald.

Door de zege heeft Galatasaray zes punten voorsprong op Fenerbahçe, dat dus nog een wedstrijd tegoed heeft. Na maandag hebben beide clubs nog één duel voor de boeg. Lange tijd was ook Besiktas nog in de race voor de Turkse landstitel, maar de ploeg van coach Slaven Bilic presteert de laatste weken beroerd.

Wes is in BLOEDVORM en beslist de stadsderby tegen Besiktas!