Manchester United komt met officiële verklaring over toekomst Falcao
Colombiaan vertrekt bij United

Manchester United komt met officiële verklaring over toekomst Falcao

24-05-2015 22:21
4

De samenwerking tussen Manchester United en Radamel Falcao is na één seizoen ten einde gekomen. De Engelse grootmacht maakt bekend dat de Colombiaan terugkeert naar AS Monaco.

Falcao werd dit seizoen door United gehuurd van Monaco, maar kwam in 29 optredens niet verder dan vier doelpunten. De Colombiaan zat onder trainer Louis van Gaal voornamelijk op de bank en slaagde er tijdens zijn invalbeurten zelden in om indruk te maken. Iets wat hij in het shirt van FC Porto, Atlético Madrid en ook Monaco eerder wel deed.

"Falcao is op en top professional en een goed mens", spreekt Van Gaal lovende woorden op de clubwebsite van United. "Namens mezelf en iedereen binnen deze club wil ik hem het beste wensen voor de toekomst." Falcao keert komende zomer normaal gesproken terug bij Monaco. Wel zou Real Madrid belangstelling hebben in de spits.

De moeder van Falcao maakte tegenover El Espectador onlangs al bekend dat haar zoon het moeilijk had in Manchester. "Het is in Falcao's leven nooit makkelijk gegaan. Hij heeft eerder met moeilijke momenten te maken gehad in zijn loopbaan. Dat zorgde er wel voor dat zijn ontwikkeling stagneerde, maar ik herinner hem er vaak aan dat na moeilijke tijden weer goede komen. Daar hopen we op. God heeft ons niet verlaten en mijn zoon zal weer worden wat hij eerst was: een doelpuntenmaker."