Tiental Feyenoord viel niet op bij Heerenveen: Zag het pas in laatste vijf minuten
"Kunnen nog steeds Europa in en dat is persoonlijk wat ik wil halen dit seizoen"

Tiental Feyenoord viel niet op bij Heerenveen: "Zag het pas in laatste vijf minuten"

25-05-2015 07:03

Feyenoord won zondag met 1-0 van sc Heerenveen. Door de eerdere 0-1 nederlaag volgde in De Kuip een verlenging. De 1-0 stand veranderde in een 2-2 gelijkspel en daardoor was het de Friese club die aan het langste eind trok. In de verlenging speelde Feyenoord met tien man, Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt had dat echter lange tijd niet door.

Luke Wilkshire kwam kort voor het einde van de negentig minuten binnen de lijnen bij Feyenoord, als vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp. Enkele minuten later stapte de verdediger weer van het veld, ook geblesseerd. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had al drie keer gewisseld, Feyenoord moest daardoor met tien man verder. "Nee, dat had ik niet door", zegt Nordfeldt in gesprek met Omroep Friesland.

"Nee, in de laatste vijf minuten van de tweede helft van de verlenging had ik het pas door. Ik had echt geen idee", aldus de goalie, die het Nederlandse systeem niet echt begrijpt. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar play-offs... Dat is alleen in Nederland." Nu wacht Vitesse. "Ook een hele goede ploeg, het worden twee zware wedstrijden. Kunnen nog steeds Europa in en dat is persoonlijk wat ik wil halen dit seizoen."

Nordfeldt speelde een belangrijke rol. Feyenoord had het duel in reguliere speeltijd kunnen beslissen en misschien wel drie of vier keer moeten scoren. "Dat is een beetje overdreven. Ik heb wel een goede wedstrijd gespeeld, maar ik moet mijn spel spelen om de ploeg te helpen", aldus Nordfeldt, die vooral met bewondering naar Mark Uth wijst. "We hebben een spits die er twee in prikt, hij is ten minste net zo belangrijk en misschien nog wel meer."