'Beginnersfout van Van Bronckhorst en Kazim-Richards is ook veel te zwaar'
"Het is een ongelooflijk verhaal"

'Beginnersfout van Van Bronckhorst en Kazim-Richards is ook veel te zwaar'

25-05-2015 07:16
7

Giovanni van Bronckhorst is zijn carrière als hoofdtrainer van Feyenoord niet prettig gestart. Na eerst een nederlaag in Friesland, volgde zondag de uitschakeling in de play-offs tegen sc Heerenveen. Toch is er lof voor de oefenmeester, kritiek is er voorlopig vooral op de ervaren krachten Colin Kazim-Richards en Luke WIlkshire.

Volgens Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, heeft Van Bronckhorst in een korte periode al direct zijn eigen draai aan het elftal gegeven. "De eerste bal moet vooruit en zo snel mogelijk. Het is goed dat hij al zo snel zijn stempel op het elftal kan drukken", zegt Driessen in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Hij heeft alleen geen rekening gehouden met de verlenging in zijn wissels. Dat is een beginnersfout."

Met het inbrengen van Wilkshire bracht Van Bronckhorst kort voor het verstrijken van de negentig minuten zijn laatste wissel binnen de lijnen. De verdediger stapte enkele minuten later weer van het veld, geblesseerd. Feyenoord moest de verlenging daardoor met tien man spelen. "Dat is een ongelooflijk verhaal. Ik denk dat deze man iets verkeerd doet in zijn verzorging. Dat kan niet anders."

Driessen was ook erg kritisch op Kazim-Richards, die door Van Bronckhorst op de bank was gezet. "Kazim-Richards is ook veel te zwaar. Hij kwam ook niet in beweging toen hij inviel. Het leek wel een soort werkweigering doordat hij op de bank moest beginnen."