Rode kaart zorgt voor 'Bijzonder gevoel' bij toekomstig Vitesse-speler
"Donderdag scoor je nog een doelpunt, zondag ga je eraf met twee keer geel"

Rode kaart zorgt voor 'Bijzonder gevoel' bij toekomstig Vitesse-speler

25-05-2015 07:31

Het was een bizarre week voor Maikel van der Werff. De speler van PEC Zwolle speelde in de play-offs tegen zijn toekomstige werkgever Vitesse. Donderdag scoorde hij nog voor Zwolle, zondag werd hij met rood van het veld gestuurd. "Het is bijzonder."

Van der Werff werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd van het veld gestuurd, bij een 1-1 stand. In de slotfase lukte het PEC Zwolle niet om met een man minder nog te scoren tegen Vitesse. De club uit Arnhem staat daardoor in de finale, omdat het in de heenwedstrijd met 1-2 won. "Het is een bijzonder moment en bijzonder gevoel. Donderdag scoor je nog een doelpunt, zondag ga je eraf met twee keer geel."

Door de uitschakeling met Zwolle heeft Van der Werff nog kans op Europees voetbal volgend seizoen. Vitesse gaat met sc Heerenveen strijden om het enige overgebleven Europese ticket. "Dat klopt. Maar je bent nu nog zo bezig met deze wedstrijd. Het is aan de jongens van Vitesse om dat doel te bereiken", zegt Van der Werff tegenover Omroep Gelderland.

Van der Werff werd van het veld gestuurd met twee keer geel. "Bij de eerste gele kaart raakte ik volgens mij nog licht de bal. Bij de tweede gele kaart is Ibarra weg en gooi ik mezelf ervoor. Terechte gele kaart." Bij het verlaten van het veld werd hij 'uitgezwaaid' door het Vitesse-publiek. "Dat was een beetje cynisch misschien."