Lof voor Sneijder: Hij heeft wel dertig van zulke doelpunten gemaakt

Lof voor Sneijder: "Hij heeft wel dertig van zulke doelpunten gemaakt"

25-05-2015 08:32

Wesley Sneijder was zondagavond weer belangrijk voor Galatasaray. De middenvelder scoorde de 2-0 tijdens het duel met nummer drie Besiktas. Slaven Bilic, trainer van de tegenstander, was na afloop lovend over de Nederlandse middenvelder.

“Sneijder was de doorslaggevende factor”, citeert De Telegraaf Bilic. “Wij kwamen kwaliteit tekort en zij hebben spelers die het op beslissende momenten doen. Sneijder heeft wel dertig van zulke doelpunten gemaakt. Of het nu bij Ajax, Inter of Galatasaray is, hij doet het overal. Het is een doorslaggevende kwaliteit”

Door de zege van Galatasaray lijkt Sneijder een nieuwe titel aan zijn palmares toe te kunnen voegen. Met nog één wedstrijd te spelen heeft Galatatasaray momenteel een voorsprong van zes punten op nummer twee Fenerbahçe. In speelronde 33 komt de concurrent van de huidige koploper maandagavond nog in actie. De ploeg van Dirk Kuyt speelt een uitwedstrijd tegen Basaksehir, de huidige nummer vier van Turkije. Bij puntverlies van Fenerbahçe is Galatasaray kampioen.

Sneijder was zelf na afloop blij met de zege. "Deze overwinning op Besiktas is fantastisch voor het team en de fans. De 2-0 scoren voelt geweldig."