Bogarde in Amsterdam: Ik denk dat ik alle spelers wel wat bij kan brengen
"Natuurlijk zijn er heel wat verbeterpunten, maar tot nu toe doen ze het redelijk goed"

Bogarde in Amsterdam: "Ik denk dat ik alle spelers wel wat bij kan brengen"

25-05-2015 08:55
3

Winston Bogarde was zondag één van de toeschouwers bij de Copa Amsterdam, een internationaal jeugdtoernooi. De voormalig Ajacied zag hoe de A-jeugd van de club uit Amsterdam zich wist te kwalificeren voor de halve finale.

"Ik vind het interessant. Ik zie wel heel wat talent rondlopen", zegt Bogarde in gesprek met Copa TV over het toernooi. Hij keek op de dag dat het precies twintig jaar geleden was dat Ajax de Champions League won ook met extra aandacht naar de jeugdploeg van de Amsterdammers. "Ze spelen een internationaal toernooi, ik vind dat ze redelijk meekunnen. Natuurlijk zijn er heel wat verbeterpunten, maar tot nu toe doen ze het redelijk goed."

Bogarde geeft tegenwoordig individuele lessen om te leren verdedigen. Hij ziet op het toernooi spelers die hij ook nog wat kan leren. "Allemaal", zegt de voormalig verdediger met een grote glimlach op het gezicht. "Ik zou ze puur verdedigen kunnen leren."

"Verdedigen is een vak, van heel veel details. Waar heel veel tijd, geduld en energie in gestopt moet worden. Dat zie je gewoon. Je ziet hoe bepaalde spelers positioneel staan. Ik denk dat ik alle spelers wel wat kan bijbrengen", aldus de voormalig international van Oranje.