Sneijder jaagt in 'gekkenhuis' op Turks succes, daarna begint jacht op Van der Sar
"Wie krijgt de vierde ster, dat is iets groots hier"

Sneijder jaagt in 'gekkenhuis' op Turks succes, daarna begint jacht op Van der Sar

25-05-2015 09:39
2

Galatasaray won zondag met 2-0 van Besiktas, daarmee zette het een grote stap in de richting van de landstitel. Als Fenerbahçe maandag niet wint, is Wesley Sneijder met zijn ploeg kampioen van Turkije. Lukt dat niet, wacht volgende week zondag de kans om het zelf af te maken tegen Rizespor.

Sneijder speelde zondag al een belangrijke rol, hij gaf Galatasaray zekerheid door de 2-0 te scoren. In de slotfase van het duel. Zelf kijkt hij daar niet raar van op. "Het lijkt wel dat ik steeds fitter begin te worden, des te ouder ik ben. Ik voel me goed, ik voel me fit. En het gaat goed, we hebben succes. We zitten aan het einde van het seizoen en kunnen nog twee prijzen pakken."

Naast de titel kan Galatasaray ook nog de beker winnen, op 3 juni staat de finale op het programma. "Als je kampioen weet te worden, ga je naar de bekerfinale met veel meer vertrouwen. En Istanbul staat al een beetje op zijn kop. Het leeft, je merkt het op straat. Het is een groot gekkenhuis. Bij de titel gaat het om Fenerbahçe en ons. En de kampioen krijgt de vierde ster. Dat is vanaf het begin van het seizoen waar het om draait. Wie krijgt de vierde ster, dat is iets groots hier."

Bij succes zal Sneijder het niet groots vieren, na de bekerfinale wil hij zich meteen melden bij het Nederlands elftal. Twee dagen later wil hij spelen tegen Amerika, om weer een stapje te zetten in de richting van het record aantal interlands van Edwin van der Sar. "Ik vlieg gewoon direct naar Nederland en ik sluit me aan. Dan is het aan de bondscoach. Maar ik wil gewoon spelen. Ik wil naar de 130 interlands, 131 eigenlijk. Als ik dat zou halen, is dat iets om trots op te zijn."