'Van Persie is 'Plan B' en staat in nauw contact met Champions League-finalist'
31-jarige Nederlander is gewild

'Van Persie is 'Plan B' en staat in nauw contact met Champions League-finalist'

25-05-2015 10:10
2

De race om de handtekening van Robin van Persie wordt steeds heftiger. Juventus heeft het naar verluidt gemunt op de spits van Manchester United.

Van Persie wordt al een tijdje gelinkt aan een zomertransfer naar de kampioen van Italië en volgens Gazzetta dello Sport bestaat de kans dat het ook daadwerkelijk tot een deal gaat komen. De roze sportkrant claimt maandag dat er contact is geweest tussen Juventus en de Oranje-international.

Wedden

Meer odds

De komst van Van Persie heeft echter niet de voorkeur in Turijn. Juventus aast in eerste instantie op Edinson Cavani, maar als Paris Saint-Germain niet meewerkt wordt de aandacht verlegd naar Engeland. Naast Van Persie staat ook Radamel Falcao op het verlanglijstje.

De Colombiaan kreeg zondagavond te horen van Louis van Gaal dat hij na een jaar weer vertrekt bij de Engelse grootmacht. Falcao mag ook weg bij zijn broodheer AS Monaco en is een stuk goedkoper dan Van Persie, wiens United-contract nog een jaar doorloopt. Juventus schijnt het echter meer te zien zitten in de 31-jarige Nederlander.

Van Persie, die tegen de twintig miljoen euro moet kosten, heeft overigens meer opties. Fenerbahçe is al langer in de markt en in het Midden-Oosten staat naar verluidt ook een zak geld op hem te wachten.