'Zieke' Ancelotti heeft nieuws voor Real Madrid en Milan: Als ik te lang wacht...
"Daar heb ik meerdere redenen voor"

'Zieke' Ancelotti heeft nieuws voor Real Madrid en Milan: "Als ik te lang wacht..."

25-05-2015 10:31
3

Carlo Ancelotti lijkt voorlopig uit de voetbalwereld te verdwijnen. Een vertrek bij Real Madrid is om meerdere redenen aanstaande, laat hij maandag weten.

Ancelotti slaagde er dit seizoen niet in de Champions League of Spaanse landstitel naar Madrid te brengen en dat gaat hem waarschijnlijk de kop kosten. In het geval van een ontslag, trekt hij zich voor minimaal een jaar terug uit de voetballerij, zo liet de succescoach zaterdag al weten.

Twee dagen na de seizoensafsluiter tegen Getafe (7-3) en de daaropvolgende mededeling licht Ancelotti zijn plannen verder toe. "Ik zal voor een jaar stoppen", vertelt hij aan Il Giornale. "Daar heb ik meerdere redenen voor. Een club als Real Madrid vreet energie en dat heeft effect op mijn gezondheid. Ik moet een operatie aan mijn rug ondergaan."

"Ik heb al een tijdje last van tintelende vingers en als ik te lang wacht, zou dat kunnen uitstralen naar mijn benen. Dus ik heb een operatie ingepland", vervolgt de Italiaan. "Ik weet jammer genoeg niet hoe lang mijn herstel zal duren, maar ik zal wel even uit de roulatie zijn."

De uitspraken van Ancelotti wijzen erop dat de weg open ligt voor Real Madrid in de zoektocht naar een nieuwe coach. Rafa Benitez (Napoli) en Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) komen voor de nieuwe vacature in aanmerking. AC Milan had goede hoop op de komst van Ancelotti, maar dat lijkt niet door te gaan.