Feyenoord huilt uit: 'Veel middelmaat, de komst van Kuyt is niet genoeg'
"Je moet ook zorgen dat je elftal beter en frisser wordt"

Feyenoord huilt uit: 'Veel middelmaat, de komst van Kuyt is niet genoeg'

25-05-2015 11:14
4

Het seizoen van Feyenoord kan na de uitschakeling in de play-offs als 'mislukt' worden bestempeld. Bij Studio Voetbal werd zondagavond gesproken over de redenen van de vrije val van de Rotterdammers.

Giovanni van Bronckhorst volgde vorige week de ontslagen Fred Rutten op, maar slaagde er niet in Europees voetbal te halen. "Op vele gebieden is het misgegaan", duidt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou de situatie in De Kuip.

"De selectie is niet in balans. Veel middelmaat. De discussie blijft hoeveel financiële risico's je moet nemen bij het halen van spelers. Je moet ook zorgen dat je elftal beter en frisser wordt."

Ook de onzekerheid over het al dan niet aanblijven van Rutten had mogelijk effect op de spelers. "Er was een periode van zes weken waarin de directie en Rutten zelf niet wisten of hij weg zou gaan", zegt Mossou. Kenneth Perez: "Als je als groep daar niet mee kan omgaan, kan je dit krijgen."

Feyenoord heeft door het dramatische slot van het seizoen een moeilijke zomer voor de boeg. Martin van Geel en trainer Van Bronckhorst moeten aan de bak. "De komst van Dirk Kuyt alleen is niet genoeg", aldus Mossou. "Ik geloof wel in Kuyt", stelt Perez.