'Oranje-international wisselgeld in deal met Van Gaal en Manchester United'
Van Gaal krijgt mogelijk tweede Nederlander tot zijn beschikking

'Oranje-international wisselgeld in deal met Van Gaal en Manchester United'

25-05-2015 11:26

Gregory van der Wiel vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Premier League. Paris Saint-Germain hoopt de rechtsback te gebruiken in een deal met Manchester United.

De kampioen van Frankrijk heeft opnieuw zijn zinnen gezet op de komst van Angel Di Maria, die Manchester United vorig jaar 75 miljoen euro kostte. Omdat de nummer vier van Engeland weigert aan kapitaalvernietiging te doen, eist de club van Louis van Gaal een soortgelijk bedrag van PSG.

Dat kunnen de Fransen echter niet betalen door de regels rond Financial Fair Play, waardoor er gekeken wordt naar andere constructies. De kans bestaat dat Van der Wiel als wisselgeld wordt ingezet in de gesprekken tussen PSG en United, meldt L'Equipe maandag.

Door Van der Wiel als ruilobject aan te bieden denkt PSG meer kans te maken op de komst van Di Maria én wordt de transfersom gedrukt. Manchester United heeft dringend behoefte aan defensieve versterking, waaronder een rechtsback. Van der Wiel werkte bij het Nederlands elftal samen met Van Gaal, maar op het WK in Brazilië was hij er niet bij door een blessure.