Cruijff sprak niet met Bergkamp en De Boer bij Ajax: Geen behoefte aan
"De Boer is op vakantie"

Cruijff sprak niet met Bergkamp en De Boer bij Ajax: "Geen behoefte aan"

25-05-2015 11:38
13

De revolutie bij Ajax verloopt met horten en stoten, zoveel is na de laatste weken wel weer duidelijk geworden. Twintig jaar na het winnen van de Champions League staat de Amsterdamse club er beroerd voor.

Die conclusie wordt getrokken aan tafel bij Studio Voetbal. Johan Cruijff keerde vorige week terug naar Amsterdam om de goede harmonie terug te brengen, maar heeft nog een lange weg te gaan. "Van de F'jes tot de top, overal is gedoe", aldus Sjoerd Mossou, verslaggever van het Algemeen Dagblad.

De jeugdafdeling (Wim Jonk en Ruben Jongkind) en het eerste elftal (Marc Overmars en Frank de Boer) zitten niet op één lijn en spreken elkaar niet meer. "Het gezeik gaat de hele zomer door, hoewel Cruijff dat zelf probeert te downplayen. Hij heeft volgens mij ook niet met Dennis Bergkamp en Frank de Boer gesproken. Die hadden daar geen behoefte aan. De Boer is op vakantie."

Ruud Gullit vraagt zich af waarom Cruijff zich alleen deze week laat zien. "De hoofdrolspeler moet er toch elke week zijn? Dan kan hij ingrijpen?" Dat wordt tegengesproken door presentator Jack van Gelder, die vindt dat het clubicoon ook van afstand kan 'delegeren'.

De aanstelling van Orlando Trustfull als nieuwe assistent naast Frank de Boer kan volgens Kenneth Perez wel een positieve uitwerking hebben op Ajax. "Vanwege zijn tactisch inzicht en zijn manier van spelen. Druk zetten. Als hij dat mag doen, wordt het volgend jaar leuker in de Arena."