'Stevens moet geduld hebben: Schalke krijgt eis van 5,8 miljoen euro'
Trainer laat het er niet bij zitten

'Stevens moet geduld hebben: Schalke krijgt eis van 5,8 miljoen euro'

25-05-2015 11:53

Het kan waarschijnlijk nog wel even duren voordat Schalke 04 een nieuwe trainer heeft aangesteld. Roberto Di Matteo laat zich niet zomaar wegsturen uit Gelsenkirchen.

Di Matteo werd zondagavond, een dag na de 0-2 nederlaag bij Hamburger SV, op de hoogte gesteld van zijn ontslag bij Schalke, maar een officiële verklaring vanuit de club bleef vooralsnog uit. Bild kent de reden: de 44-jarige trainer laat het er niet bij zitten en eist een gigantische afkoopsom van zeker 5,8 miljoen euro.

De clubleiding en Di Matteo zijn in gesprek over een 'nette' afhandeling van het ontslag, maar dat lijkt er door de eisen van de coach niet in te zitten. Het contract van Di Matteo loopt nog twee jaar door. Ook assistent-trainer Attilio Lombardo en keeperstrainer Massimo Battara willen geld zien. Schalke hoopt er met een bedrag van 1,9 miljoen euro uit te komen.

Het gehannes betekent dat Huub Stevens nog even geduld moet hebben. De Limburger, die zondag na het veiligstellen van lijfsbehoud vertrok bij VfB Stuttgart, is in beeld bij de club uit Gelsenkirchen. Stevens was er al twee keer eerder hoofdtrainer.