Goed woordje voor Depay van PSV- en United-favoriet: Hij heeft zóveel potentie
"Een heel goede deal, zowel voor hem als de club"

Goed woordje voor Depay van PSV- en United-favoriet: "Hij heeft zóveel potentie"

25-05-2015 12:16

Manchester United heeft goud in handen met Memphis Depay. Dat stelt Ji-Sung Park, voormalig publiekslieveling op Old Trafford én oud-ploeggenoot van de aanvaller.

"Hij is nog steeds een jonge speler, pas 21 jaar oud", aldus Park in gesprek met de Daily Star. "Ik heb met hem samengespeeld bij PSV en hij heeft zóveel potentie: Memphis heeft kracht, kan passen en beschikt over een uitgebreide trukendoos."

In Engeland wordt Depay vergeleken met Cristiano Ronaldo, die ook als groot talent naar United kwam. "Ik kan me daar wel in vinden. Memphis wil koste wat het kost de beste voetballer ter wereld worden en United kan hem helpen in die ambitie. Een heel goede deal, zowel voor hem als de club. Ik weet zeker dat Memphis het goed gaat doen."

Park speelde zeven jaar in Manchester en groeide uit tot cultheld, waarna hij vorig seizoen zijn carrière afsloot bij PSV. In zijn laatste jaar in Eindhoven stond de Zuid-Koreaan op het veld met Depay, die in de zomer voor ongeveer 32 miljoen euro verkast naar Engeland.