Spanjaarden nemen twee ex-eredivisionisten op in flopelftal van het jaar
Seizoen in Primera División zit erop

Spanjaarden nemen twee ex-eredivisionisten op in flopelftal van het jaar

25-05-2015 13:05
1

Het seizoen in de Primera División zit erop. FC Barcelona is de kampioen, de drie degradanten zijn bekend en inmiddels zijn ook de slechtste spelers van het jaar gekozen.

In het flopelftal van het jaar van Marca is er plaats voor twee oud-spelers uit de Eredivisie. Thomas Vermaelen (ex-Ajax, nu FC Barcelona) is opgenomen in de verdediging en in de punt van de aanval staat Alfred Finnbogason (ex-Heerenveen, nu Real Sociedad).

Barça telde een jaar geleden tien miljoen euro neer voor Vermaelen, die overkwam van Arsenal. Een reeks blessures zorgden ervoor dat de Belgische verdediger pas in de allerlaatste wedstrijden van het seizoen, zaterdag tegen Deportivo La Coruña, zijn officiële debuut maakte. In een verkiezing van ESPN werd Vermaelen ook aangewezen als flop van het jaar

Finnbogason beleefde ook een seizoen om snel te vergeten. Met Real Sociedad eindigde hij op de twaalfde plaats en scoorde hij twee keer in 25 optredens. De Baskische club maakte een jaar geleden acht miljoen over naar Heerenveen.