Van Ginkel dwingt 'transfer' af: Ik hoop met heel mijn hart dat hij voor ons kiest
Middenvelder onttrekt zich aan malaise

Van Ginkel dwingt 'transfer' af: "Ik hoop met heel mijn hart dat hij voor ons kiest"

25-05-2015 14:11

Marco van Ginkel heeft in de laatste fase van het seizoen een transfer naar AC Milan bij elkaar gespeeld. Filippo Inzaghi hoopt dat de Nederlander definitief overkomt van Chelsea.

Van Ginkel maakt de laatste week veel indruk in San Siro en staat op de nominatie om definitief de overstap te maken naar Milan. Ook een verlengde huurovereenkomst met Chelsea behoort tot de mogelijkheden.

"Jammer genoeg is Van Ginkel niet één van ons", stelt Inzaghi op de clubsite van Milan, een dag na de 3-0 thuiszege op Torino. "Hij ontwikkelt zich uitstekend, speelde nu zeven of acht wedstrijden op een rij en we beginnen een fantastische speler te zien."

"Ook op de training doet Van Ginkel het goed. Of we kans maken? Nou, Chelsea heeft een groot aantal middenvelders en hij moet spelen. Ik hoop met heel mijn hart dat hij bij voor ons kiest."

Of de uitspraken Inzaghi ook enige waarde hebben is nog maar de vraag. De geplaagde trainer gaat Milan vrijwel zeker verlaten, na het rampseizoen in de Serie A. De Rossoneri staat met nog één duel te gaan op de tiende plek. In Italië weet Van Ginkel zich te onttrekken aan de malaise.