Situatie in Deventer escaleert: woedende fans rennen veld op, verzorgster in tranen
Trieste situatie in Adelaarshorst

Situatie in Deventer escaleert: woedende fans rennen veld op, verzorgster in tranen

25-05-2015 14:13
5

Go Ahead Eagles staat op de drempel van degradatie naar de Jupiler League en dat leidt tot een trieste vertoning in Deventer. Het duel met De Graafschap is stilgelegd.

Go Ahead moest maandagmiddag een 1-0 achterstand uit het heenduel goedmaken in de eigen Adelaarshorst, kreeg legio kansen, maar twintig minuten voor tijd kopte Vincent Vermeij de 1-0 binnen voor De Graafschap. Dat konden de fans van de thuisclub niet verkroppen.

Een supporter rende na het Doetinchemse doelpunt het veld op - richting de supporters van De Graafschap - en meer volgden. Scheidsrechter Pol van Boekel stuurde de spelers vervolgens naar de catacomben en legde de kraker voor onbepaalde tijd stil. De gênante vertoning leidde tot tranen bij de vrouwelijke verzorgster van Go Ahead. Buiten het stadion zijn fans naar verluidt met elkaar aan het vechten.

Voorzitter Edwin Lugt noemt de gebeurtenissen afschuwelijk. Hij zegt dat de rottigheid werd veroorzaakt door maximaal vijftig man. "Je weet dat het de club alleen maar schade toebrengt. Ik heb er geen woorden voor."

De degradatie van de Deventer club lijkt met nog een kwartier voor de boeg onafwendbaar. Go Ahead moet nog drie keer scoren en mag dan geen tegentreffers meer slikken.