Emotionele 'cowboy' op weg naar Ajax: 'Droomde hier als klein jongetje van'
Achttien seizoen betaald voetbal ten einde

Emotionele 'cowboy' op weg naar Ajax: 'Droomde hier als klein jongetje van'

25-05-2015 17:50

FC Emmen werd door Roda JC uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs en dus zit de loopbaan van Saïd Bakkati er sinds maandag officieel op. De verdediger gaat na dit seizoen aan de slag als assistent-trainer van Jong Ajax.

Bakkati liet zijn tranen de vrije loop op het veld en was ook na afloop, in gesprek met FOX Sports, emotioneel. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Als klein jongetje droomde ik ervan profvoetballer te worden. Dat is me mooi gelukt, met acht jaar in de Eredivisie en acht seizoenen in de Jupiler League."

"Ik heb mooie tijden gehad", aldus de oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Go Ahead Eagles. "Acht seizoenen Eredivisie, acht seizoenen Jupiler League. Veel meegenomen in mijn rugtas en je moet het een keer eruitgooien."

De 33-jarige Bakkati kwam afgelopen week nog opvallend in het nieuws. Hij zat, samen met twee andere spelers van Emmen, enige tijd vast op het politiebureau nadat hij er van was beschuldigd met een pistool te hebben gezwaaid vanuit een auto. Later werd het incident afgedaan als een 'uit de hand gelopen grap'.