In het kort: Nederlander doet een 'Suarezje', blessure bij finalist, Arteta weer fit

In het kort: Nederlander doet een 'Suarezje', blessure bij finalist, Arteta weer fit

25-05-2015 18:57

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Blessure voor Champions League-finalist
Juventus kan in de finale van de Champions League mogelijk niet beschikken over Andrea Barzagli. De ervaren verdediger kampt met een spierblessure en is volgens de laatste berichten enkele weken uit de roulatie. Landskampioen Juve meldt op haar website dat de 34-jarige Barzagli een uitgebreid herstelprogramma zal gaan volgen in de komende twee weken. Op zaterdag 6 juni staat de Champions League-finale tegen Barcelona op het programma.

Bijtincident met Nederlander in Schotland
Nadir Ciftci, speler van Dundee United, wacht mogelijk een fikse schorsing. De voormalig speler van NAC Breda wordt door een tegenstander beschuldig van bijten. Ciftci zou opponent Jim McAlister in zijn been hebben gebeten tijdens een wedstrijd. De aanvaller staat in Schotland bekend als een opgewonden standje. Hij ontving dit seizoen liefst elf keer geel en één keer rood. 

Arsenal hoopt op Arteta
Arsenal hoopt in de finale van de FA Cup, aanstaand weekeinde, een beroep te kunnen doen op Mikel Arteta. De Spanjaard is sinds november uit de roulatie met een enkelblessure, maar trainde de afgelopen dagen weer mee. Arsène Wenger lijkt Danny Welbeck te moeten missen. De Engelse spits kampt met een kwetsuur aan zijn knie.