Steve McClaren als hoofdtrainer in zijn tweede periode bij FC Twente

Voormalig trainer FC Twente ziet met ontslag speculaties werkelijkheid worden
"Het bestuur denkt dat de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer nodig is"

Voormalig trainer FC Twente ziet met ontslag speculaties werkelijkheid worden

25-05-2015 20:13
1

Steve McClaren moet op zoek naar een nieuwe werkgever. De voormalig trainer van FC Twente heeft maandag officieel te horen gekregen dat hij niet meer welkom is bij Derby County. De Engelsman wist in zijn tweede seizoen niet aan de verwachtingen te voldoen.

Vorig seizoen haalde McClaren met zijn team nog de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League. Deze voetbaljaargang was de club wederom goed bezig. Tot na de winter deed het zelfs volop mee om het kampioenschap. Vanaf dat moment heeft Derby het echter laten liggen, waardoor het op een tegenvallende achtste stek eindigde. Een reden voor Derby om de trainer te ontslaan.

De kans is aanwezig dat McClaren niet lang hoeft te wachten op een nieuwe club. Onlangs werd hij al met Newcastle United in verband gebracht. McClaren had nog een contract voor twee seizoenen bij de Championship-club. "Het bestuur denkt dat de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer nodig is om volgend seizoen succes te kunnen boeken", zo valt in een verklaring op de website van Derby te lezen.