Sneijder kroont zich met Galatasaray tot Turks kampioen na gelijkspel Kuyt
Fenerbahçe speelt gelijk en kan geen kampioen meer worden

25-05-2015 20:57

Galatasaray is definitief kampioen van de Turkse competitie. Na eerder zelf te hebben gewonnen, was het maandagavond in afwachting van het resultaat bij de wedstrijd van Fenerbahçe. Vanwege het gelijkspel van de werkgever van Dirk Kuyt kan Galatasaray met nog één speelronde te gaan niet meer achterhaald worden.

De ploeg van middenvelder Wesley Sneijder zag concurrent Fenerbahçe met 2-2 gelijk spelen bij Istanbul Basaksehir. Voor Galatasaray is het de twintigste landstitel in de historie.

'Fener', waar Dirk Kuijt een uur meespeelde, kwam in de slotfase nog terug van een 2-0-achterstand. Een derde doelpunt bleef uit, ook omdat Fenerbahçe liefst vier spelers met rood zag vertrekken. Mehmet Topuz was in de 84e minuut de eerste die het veld moest verlaten. In blessuretijd volgden Caner Erkin, Bruno Alves en Pierre Webó dat slechte voorbeeld.

Galatasaray had zondag zelf al met 2-0 van Besiktas gewonnen, mede door een doelpunt van Sneijder.