Brama uit onvrede over clubleiding PEC Zwolle: 'Dat had ik niet verwacht'
"We hebben het maximale gedaan om Brama te behouden"

Brama uit onvrede over clubleiding PEC Zwolle: 'Dat had ik niet verwacht'

25-05-2015 23:16
6

Wout Brama heeft zich negatief uitgelaten over het bestuur van PEC Zwolle. De middenvelder laat openlijk weten teleurgesteld te zijn in de clubleiding. Beide partijen waren in onderhandeling over een langdurig contract, totdat PEC Zwolle met een aanvullende eis kwam.

"Ik vind het niet netjes hoe PEC Zwolle gehandeld heeft. Helemaal als je bedenkt dat ik hier de afgelopen tijd voor vrijwel niets gevoetbald hebt", vertelt Brama in gesprek met het Algemeen Dagblad. Sinds oktober speelt Brama voor PEC Zwolle. Na zijn vertrek bij FC Twente was hij namelijk transfervrij, maar had Brama moeite om een nieuwe werkgever te vinden.

Zwolle deed de defensief ingestelde middenvelder een tweejarig contractaanbod. "Daar was qua salaris niets mis mee. Ik heb het hier ook naar mijn zin. De club en de groep zijn me goed bevallen. Het is een beetje FC Twente in het klein. Ik wilde best bijtekenen, want het is absoluut niet zo dat ik de Eredivisie zat ben. Ik hoop alleen nog steeds ooit bij een mooie club in het buitenland te spelen."

Op het punt dat Brama ooit naar het buitenland wil, liepen de gesprekken stuk. PEC Zwolle wilde alleen aan een transfervrij vertrek naar een buitenlandse club meewerken als Brama op dat moment zijn tot dan toe verdiende salaris bruto zou terugbetalen. "Dat had ik niet verwacht."

Technisch directeur Gerard Nijkamp komt met een andere uitleg. "We hebben het maximale gedaan om Brama te behouden. Naar ons gevoel konden we niet meer doen. Voor ons liep het al stuk toen het over zijn basissalaris ging. Wij respecteren de uitleg van Brama. Hij heeft ons het voorbij seizoen ontzettend geholpen. De deur zal hier altijd voor hem openstaan."