Nederlander schrijft clubhistorie in de Bundesliga: 'Zie ik wel als een grote prijs'
"Helemaal als je nagaat dat ik het met FC Augsburg heb afgedwongen"

Nederlander schrijft clubhistorie in de Bundesliga: 'Zie ik wel als een grote prijs'

25-05-2015 23:52
1

Paul Verhaegh heeft met FC Augsburg een goed seizoen achter de rug in de Bundesliga. Het wist zich voor het eerst in de clubhistorie te plaatsen voor Europees voetbal. Dat heeft het te danken aan een vijfde plaats op de ranglijst op het hoogste niveau in Duitsland.

"Dit zie ik wel als een grote prijs. Helemaal als je nagaat dat ik het met FC Augsburg heb afgedwongen. Met de een-na laagste begroting van de Bundesliga hoor je eigenlijk te spelen om lijfsbehoud", vertelt de Nederlander aan Voetbal International. "Maar Europees voetbal lijkt me een fantastische ervaring, een extra plusje voor mijn loopbaan. Vorig seizoen liepen we plaatsing op de laatste speeldag mis."

Wedden

Meer odds

De verdediger nam dit seizoen zes doelpunten voor zijn rekening. "Persoonlijk hoogtepunt was toch wel mijn panenka van anderhalve week terug tegen Hannover 96 vanaf de strafschopstip. De wedstrijd daarvoor, bij Bayern München, had ik nog gemist. Nee, twijfels had ik niet. Als je zeven strafschoppen op rij hebt benut, kan het een keer misgaan. Ook de trainer had gezegd dat ik de eerstvolgende gewoon weer moest nemen."

"En verder was het fantastisch dat Augsburg in één seizoen de uitwedstrijden won van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Bayern München. De Bundesliga kende een raar verloop dit seizoen, ook voor de Nederlanders. Al deze prestaties zijn niet met elkaar te vergelijken. Maar ik blijf erbij dat de prestatie van Augsburg toch wel heel zeldzaam, zelfs uniek is."