'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'
Andere clubs die interesse hebben aan de kant geschoven

'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'

26-05-2015 07:37
9

Mitchell Dijks staat op het punt om terug te keren bij Ajax. Dat melden diverse media dinsdagochtend. De 22-jarige linksback van Willem II is in onderhandeling met Ajax en gaat dinsdag een tweede gesprek voeren met de clubleiding.

Samen met zijn zaakwaarnemer Dick van Burik schuift Dijks volgens De Telegraaf voor een tweede ontmoeting aan bij Marc Overmars en consorten. De krant houdt nog een slag om de arm, maar als het tweede onderhoud goed verloopt, staat niks een transfer van Dijks meer in de weg. Ajax verkocht de linksback een jaar geleden aan Willem II en bedong een doorverkooppercentage van vijftig procent, ook al hoeft Willem II volgens het Brabants Dagblad het bedrag niet van de transfersom af te trekken. Het is een geste van Ajax.

Dijks ontwikkelde zich prima in Tilburg, blonk afgelopen seizoen uit en staat naar verluidt in de belangstelling van onder meer Feyenoord, AZ en Celtic. Vooralsnog deed alleen een buitenlandse club een bod op Dijks, mogelijk gaat het hierbij om Celtic. Overmars reageerde al lachend op verhalen dat Dijks bij Ajax een jaarsalaris van 700.000 euro kan verdienen.