Nieuwe kans op bizarre transfer voor Sneijder: Misschien twee Sneijders
Aankomende zomer wordt meer duidelijk

Nieuwe kans op bizarre transfer voor Sneijder: "Misschien twee Sneijders"

26-05-2015 07:48
3

Galatasaray doet er, zo lijkt het, van alles aan om het Wesley Sneijder naar de zin te maken. De Turkse club wees in de winterstop een bod van Juventus op de spelmaker af en hoopt nu op een andere manier een langer verblijf van Sneijder te garanderen. Daarvoor komt het jongere broertje van Wesley, Rodney, in beeld.

De jongere telg uit de familie Sneijder reist aankomende zomer naar Turkije in de hoop een contract af te dwingen bij Galatasaray. Dit seizoen speelde Rodney voor Almere City FC. Op 3 april kwam hij nog in actie in het duel tussen Almere en RKC Waalwijk (2-3), terwijl hij zag dat zijn ploeg in de play-offs werd uitgeschakeld door De Graafschap.

In de winterstop kreeg Rodney geen toestemming om naar Gala te gaan. Nu wacht mogelijk alsnog de fantastische overstap. Van de Jupiler League naar de Süper Lig van Turkije. "Rodney maakt komend seizoen de voorbereiding mee en mag proberen een contract af te dwingen", aldus Wesley tegenover De Telegraaf. "Dus komend seizoen lopen er misschien twee Sneijders in Gala-shirt." Galatasaray won maandag door puntenverlies van concurrent Fenerbahçe de landstitel en mag als eerste Turkse ploeg de vierde ster op het shirt zetten.