'Feyenoord heeft een behoorlijke som geld te besteden op de transfermarkt'
Veel geld beschikbaar voor technische man Feyenoord

'Feyenoord heeft een behoorlijke som geld te besteden op de transfermarkt'

26-05-2015 08:11
8

Feyenoord wist zich niet te plaatsen voor Europees voetbal. De derde plek werd op de laatste speeldag uit handen gegeven aan AZ, terwijl het in de play-offs door sc Heerenveen werd uitgeschakeld. Het Algemeen Dagblad maakte de balans op. Wat staat er te gebeuren in Rotterdam-Zuid?

In eerste instantie is te zien dat Feyenoord 'financieel gezond' is. 'De club heeft ook zeker wel een behoorlijke som geld te besteden op de transfermarkt, maar zal straks bovenal heel creatief moeten zijn om de selectie op peil te brengen', staat geschreven in het AD. Mogelijk kan een transfer van Jordy Clasie daarbij helpen. Zijn eventuele vertrek levert miljoenen op, volgens de hiervoor genoemde krant circa twaalf miljoen.

Feyenoord heeft volgens het AD in ieder geval scorend vermogen nodig. Dirk Kuyt alleen is niet voldoende. In de tussentijd is er ook van alles gaande binnen de hoogste organen van de club. Gerard Hoetmer, de nieuwe voorzitter van de RvC, staat achter de leiding. Maar vele geldschieters hebben er genoeg van. Een nieuw seizoen zonder succes is niet verteerbaar. Ook de fans zijn niet blij en hopen op veranderingen. Technisch directeur Martin van Geel moet er aankomende zomer dus alles aan doen om de juiste spelers naar de club te halen. 'Hij ligt onder een vergrootglas', sluit de krant af.