Je kunt daarvan dus onmogelijk zeggen dat het alleen aan Rutten lag
Verheijen reageert op Feyenoord-perikelen

"Je kunt daarvan dus onmogelijk zeggen dat het alleen aan Rutten lag"

26-05-2015 09:33
1

Veel Feyenoorders kregen zondag te maken met krampverschijnselen en een aantal moesten vroegtijdig naar de kant. Het was tegen het einde van het duel met sc Heerenveen zelfs zo erg dat Feyenoord de wedstrijd met negen man eindigde. 

"Het Fred Rutten-effect is dat zijn elftallen in de slotfase van de competitie vaak in elkaar storten", reageert Raymond Verheijen in het Algemeen Dagblad. "Dat was eerder dit seizoen te zien. Dat is jammer, want Rutten is echt een prima trainer die zoveel beter zou zijn als hij dat probleem eens aanpakt.'' De methode van inspanningsfysioloog Verheijen werd onder trainer Ronald Koeman vaak aangehaald, maar onder Rutten werd er vanaf gestapt.

Dat de spelers bij bosjes omvielen kon volgens Verheijen echter lang niet alleen op het conto van Rutten worden geschreven. De warmte, de druk, het gebrek aan voldoende rust na de wedstrijd in Heerenveen en de hectische gebeurtenissen rond de trainerswissel de laatste weken in De Kuip zijn daar allemaal op van invloed. "Je kunt daarvan dus onmogelijk zeggen dat het alleen aan Rutten lag, daar is te veel voor gebeurd,'' zegt Verheijen.

Luke Wilkshire maakte zondag een niet fitte indruk. Hij moest zelfs een minuut nadat hij was ingevallen alweer naar de kant.