Pröpper spreekt voorkeur voor transfer uit: Er is voldoende interesse
Vitesse-spelers reageren op halen finale van de play-offs

Pröpper spreekt voorkeur voor transfer uit: "Er is voldoende interesse"

26-05-2015 09:50
9

Vitesse is nog twee wedstrijden verwijderd van Europees voetbal. Zondag schakelden de Arnhemmers PEC Zwolle uit en donderdag wacht sc Heerenveen in de finale. Voor een aantal spelers kan het Europa League-ticket ook een mooi afscheid zijn.

Smaakmakers Bertrand Traoré (gehuurd van Chelsea) en Davy Pröpper (in de belangstelling van diverse ploegen) nemen waarschijnlijk afscheid van Vitesse. Traoré wacht af wat Chelsea met hem van plan is. Waarschijnlijk wordt de spits opnieuw uitgeleend, maar niet aan Vitesse. "Ik heb dit seizoen veel geleerd. Het belangrijkste voor mij is dat ik volgend jaar ook veel speel, maar waar dat is weet ik niet", zegt hij tegen Metro.

Pröpper staat in de belangstelling van diverse clubs in binnen- en buitenland. "Een voorkeur heb ik niet", zegt de middenvelder. "Er is voldoende interesse. In de vakantie ga ik eens goed kijken welke club het beste bij mij past. Het liefst een aanvallende ploeg." 

Van een favorietenrol wilden de spelers stuk voor stuk niks weten. Wel vinden ze dat Vitesse Europees voetbal verdient. "Zeker als je naar de tweede competitiehelft kijkt", zei Pröpper. "We spelen goed voetbal. Maar dat zegt allemaal niks. Ook tegen PEC hadden we het al eerder kunnen beslissen, maar we scoren moeilijk."