Twente verrast met nieuwe directeur: 'Weinig middelen, goede spelers'
FC Twente haalt nieuwe technisch directeur

Twente verrast met nieuwe directeur: 'Weinig middelen, goede spelers'

26-05-2015 10:25
8

Ted van Leeuwen wordt de nieuwe technisch directeur van FC Twente. De Apeldoorner tekent in Enschede een contract voor drie jaar. De club bevestigt de nieuwe aanstelling op de officiële website.

Van Leeuwen heeft zin in zijn nieuwe baan: "Ik heb erg veel zin om bij FC Twente aan de slag te gaan. Na het kampioenschap in 2010 en de tweede plaats het jaar erop waren de prestaties minder, maar ik beschouw de club als een van de grootste van Nederland, bovendien een zeer sympathieke club", zegt hij op de website. Van Leeuwen wordt in Enschede verantwoordelijk voor het voetbalbedrijf.

Van Leeuwen geeft aan op de hoogte te zijn van de status van zijn nieuwe werkgever. "Ik realiseer me dat de club momenteel een zware periode doormaakt en dat de mogelijkheden beperkt zijn. In dit soort situaties is het eerst zaak om te overleven, vervolgens proberen te stabiliseren en daarna kun je weer denken aan uitbouwen. Die complexiteit beschouw ik als een geweldige uitdaging en daar wil ik me samen met de gehele club keihard voor gaan inzetten", reageert hij op de clubsite.

Algemeen directeur Aldo van der Laan spreekt van een zeer capabele bestuurder. "Hij heeft veel ervaring op het gebied van scouting. Hij heeft bijvoorbeeld bij AGOVV aangetoond met weinig middelen goede en creatieve spelers te kunnen halen." De voormalig journalist zorgde er als technisch directeur van AGOVV voor dat talenten als Nacer Chadli, Klaas-Jan Huntelaar en Dries Mertens naar de club kwamen. 

Na zijn periode in Apeldoorn vertrok Van Leeuwen naar Vitesse, waar hij samenwerkte met toenmalig trainer Fred Rutten. In 2014 werd hij aangesteld bij Valetta op Malta, alvorens hij bij Anarthosis Famagusta op Cyprus aan de slag ging.