'Xavi mogelijk toch langer in Europa: topclub bedenkt plan voor transfer'
Xavi kan interesse vanuit Parijs verwachten

'Xavi mogelijk toch langer in Europa: topclub bedenkt plan voor transfer'

26-05-2015 11:06

Xavi Hernandez bevestigde vorige week zijn langverwachte overstap naar Al-Sadd uit Qatar. De middenvelder van FC Barcelona vertrekt aan het einde van het seizoen naar de oliestaat, maar daar probeert een Europese topclub een stokje voor te steken.

Xavi maakte zaterdag zijn laatste minuten in dienst van Barcelona. De 35-jarige middenvelder werd tegen Deportivo La Coruña met een publiekswissel naar de kant gehaald en leek zijn laatste Europese speelminuten gemaakt te hebben. De Spanjaard moet volgens de Franse krant Le Parisien echter zijn keuze heroverwegen, want het Franse Paris Saint-Germain wil de middenvelder in de Europese topcompetities houden. De Fransen zien in Xavi de ideale man om het spel van de ploeg te dicteren.

Het plan van de Parijse voetbalclub is om Xavi voor een jaar te huren van Al-Sadd, waar hij dan vanaf het seizoen 2016-2017 zou kunnen gaan afbouwen en afsluiten. PSG zou op die manier het idee van Manchester City en Frank Lampard willen kopiëren. De Engelsman had zijn ja-woord al gegeven aan New York City FC in Amerika, maar besloot nog een jaar in de Premier League te blijven.