Huntelaar ziet trainer vertrekken na verschil van inzicht, komst Stevens dichterbij
Schalke-coach weg

Huntelaar ziet trainer vertrekken na verschil van inzicht, komst Stevens dichterbij

26-05-2015 11:30
1

Klaas-Jan Huntelaar kan mogelijk op zeer korte termijn een bekend gezicht verwelkomen bij Schalke 04. De Nederlandse spits heeft dinsdagochtend Roberto Di Matteo zien opstappen. In het geruchtencircuit wordt een Nederlander genoemd als zijn mogelijke opvolger.

Di Matteo verlaat Schalke vanwege een verschil van inzicht. "Ik heb een idee neergelegd voor een mogelijk succesvolle toekomst met daarbij de noodzakelijke randvoorwaarden. Mij is duidelijk geworden dat de club andere inhoudelijke prioriteiten heeft", zegt de Italiaan in een verklaring op de clubsite. Na het trekken van die conclusie zag hij geen andere uitweg dan de uitgang.

"'Ook omdat de onbevredigende tweede seizoenhelft te zwaar zou doorwerken en ik onder de gegeven voorwaarden niet kon garanderen dat we successen zouden gaan boeken, leek mij een nieuwe start de beste oplossing voor alle partijen." Manager Horst Heldt bevestigt die lezing. "We hebben tijdens ons onderhoud vastgesteld dat er een verschil van inzicht was over de toekomst."

Huub Stevens, die afgelopen weekeinde VfB Stuttgart naar de veilige haven loodste, is één van de kandidaten om Di Matteo op te volgen. Hij hoeft volgens De Telegraaf over interesse niet te klagen. De 61-jarige trainer houdt alle opties open, maar wordt nadrukkelijk in de belangstelling gebracht met een terugkeer bij Schalke. In Gelsenkirchen was hij al tussen 1996 en 2002 actief. Ook in het seizoen 2011-2012 werkte hij voor de Bundesliga-club.

"Als ik wil, kan ik direct weer aan de slag", zegt Stevens zelf tegen De Telegraaf. Nadat hij met Stuttgart lijfsbehoud had veiliggesteld, gaf Stevens meteen aan te vertrekken. "Er ligt alweer een aanbieding voor een meerjarenplan, maar ik weet niet of ik dat moet doen. Ik vind dat je op een bepaalde leeftijd niet meer als trainer voor een groep moet gaan staan. Ik zou ook voor een andere functie kunnen kiezen, maar ik moet voor mezelf uitmaken of ik inmiddels rustig genoeg ben om voldoende afstand te houden van het trainingsveld."