'Swansea wil Heerenveen beroven van Zweed en heeft al akkoord met Friezen'
Heerenveen lijkt keeper kwijt te raken

'Swansea wil Heerenveen beroven van Zweed en heeft al akkoord met Friezen'

26-05-2015 12:31
5

Kristoffer Nordfeldt lijkt komend seizoen definitef in de Premier League te voetballen. Na aanhoudende geruchten meldt de Engelse tabloidkrant The Daily Mirror dat er één club concreet is en de doelman van sc Heerenveen snel wil vastleggen.

Swansea City is de nummer één kandidaat voor de handtekening van Nordfeldt. De Zweedse keeper zou bij de nummer acht van de Premier League de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de Pool Lukasz Fabianski. De ploeg uit Wales wil de keeper zo snel mogelijk aantrekken en presenteren.

Swansea heeft ervaring met doelmannen uit de Eredivisie. Michel Vorm werd een paar jaar geleden overgenomen van FC Utrecht en werd een vaste waarde in het team van de huidige trainer Gary Monk. Nordfeldt wil zich in de kijker spelen van de nationale selectie van Zweden voor het EK van 2016 en wil zodoende wel genoeg spelen.

Volgens de Leeuwarder Courant hebben de Friezen en Swansea al een akkoord bereikt over de overgang van Nordfeldt, die na de play-offs de overstap kan maken. Eerst staat hij nog met Heerenveen tegenover Vitesse. Donderdag is de eerste wedstrijd in Friesland, daarna volgt de afsluiting in Arnhem.