'De Jong zorgt voor verrassende wending en zet AC Milan aan het werk'
Oranje-international verrast

'De Jong zorgt voor verrassende wending en zet AC Milan aan het werk'

26-05-2015 12:48
4

De kans is groot dat Nigel de Jong tóch in Italië blijft. De Oranje-international heeft AC Milan laten weten dat hij openstaat voor een verlenging van zijn aflopende contract.

Alles wees erop dat De Jong aanstaande zaterdag bij Atalanta Bergamo zijn laatste wedstrijd voor Milan zou spelen, maar de middenvelder heeft een draai van 180 graden gemaakt. Dat meldt Milan Channel. De Jong wil alsnog zijn aflopende verbintenis in San Siro met meerdere jaren verlengen.

Milan werkt 'onder de radar' aan een nieuwe aanbieding. De Jong heeft in de Italiaanse modestad nog steeds een leidersrol en is verzekerd van een basisplek, als stofzuiger op het middenveld. In Italië wordt bovendien de vergelijking gemaakt met Andrea Pirlo, die vier jaar geleden vanwege zijn leeftijd werd verkocht door Milan. Pirlo (inmiddels 36) pakte vervolgens prijs na prijs met Juventus.

De keuze van De Jong is een streep door de rekening van Louis van Gaal. Manchester United zag in de controleur 'het snoepje van de week' in verband met zijn transfervrije status. Zodra hij zijn Milan-contract verlengt moet United echter met miljoenen over de brug komen en dat ziet de club niet zitten.