Ajax handelt traag en dreigt toptalent kwijt te raken aan Europese grootmacht
Opnieuw aderlating voor Amsterdammers

Ajax handelt traag en dreigt toptalent kwijt te raken aan Europese grootmacht

26-05-2015 15:40
8

Ajax dreigt opnieuw een groot talent kwijt te raken aan een Europese grootmacht. De zestienjarige Ché Nunnely staat in de belangstelling van topclubs uit Engeland en Frankrijk, weet VoetbalPrimeur.

Nunnely is één van de grootste talenten in de Ajax-opleiding, maar het is nog maar de vraag of het grote publiek hem te zien krijgt. De razendsnelle rechtsbuiten maakt indruk in de B1 en dat is grote clubs uit Engeland en Frankrijk niet ontgaan. 

Ajax zou een vroeg vertrek van Nunnely deels aan zichzelf te wijten hebben. De kleine dribbelaar, die in 2012 overkwam van FC Utrecht, kreeg in een eerder stadium uitzicht op een contract. Sindsdien hoorde hij echter niets meer uit het Ajax-kamp, terwijl een leeftijdsgenoot als Donyell Malen al wel een aanbieding voorgeschoteld kreeg. 

Eerder dit jaar zorgde Nunnely er nog voor dat Ajax de finale van de ABN Amro Future Cup haalde. Daarin was Anderlecht na strafschoppen te sterk. Frank de Boer was rondom dat toernooi nog lovend over de groeibriljant.

Ajax zag de afgelopen jaren ook al toptalenten als Javairo Dilrosun, Timothy Fosu-Mensah en Mink Peeters uit de opleiding vertrekken. Dilrosun verkaste naar Manchester City, Fosu-Mensah koos voor Manchester United en Peeters draagt inmiddels het shirt van Real Madrid.