Inktzwarte dag in Deventer: 'Onbegrijpelijk dat fans de club zo kunnen beschadigen'
Voorzitter Go Ahead Eagles boos op fans

Inktzwarte dag in Deventer: 'Onbegrijpelijk dat fans de club zo kunnen beschadigen'

26-05-2015 12:59
1

Go Ahead Eagles degradeerde maandag door over twee duels niet te winnen van De Graafschap. De ploeg uit Deventer zag daarnaast een gedeelte van de trouwe aanhang de sfeer verpesten door het veld te betreden en vuurwerk af te steken.

Voor Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt was het een dag om snel te vergeten. "Een extra smet op deze dag. We weten dat er een groep supporters is die overfanatiek is. Ik heb me altijd verbaasd over deze personen. Ze kunnen zich zo laten gaan",zegt Lugt tegen de NOS. "Deze mannen geven aan dat ze de club heel diep in hun hart hebben zitten. Dat geloof ik ook wel, maar het kan er bij mij niet in dat als je de club zo diep in je hart hebt, je iets doet wat deze club zo kan beschadigen. Dat vind ik onbegrijpelijk en doet ook geen recht aan deze club."

De club uit Deventer gaat ondanks de degradatie wel Europees voetbal spelen. De begroting gaat terug naar vier miljoen euro, maar dat staat de ambities van Lugt in Europa niet in de weg. "Dat Europese avontuur gaat sowieso door. Het is heel tegenstrijdig, maar we hebben de laatste weken telkens aangegeven dat Europees voetbal ontzettend mooi zou zijn, ook omdat we exact vijftig jaar geleden voor het laatst Europees voetbal speelden, tegen Celtic. Dus dat gaan we gewoon doen."