Labyad ontbreekt bij Vitesse: 'Het gaat om zijn privé-auto, geen bemoeienis mee'
Ernstig auto-ongeluk in Utrecht

Labyad ontbreekt bij Vitesse: 'Het gaat om zijn privé-auto, geen bemoeienis mee'

26-05-2015 13:15
7

Zakaria Labyad heeft in de nacht van maandag op dinsdag de schrik van zijn leven gekregen. De 25-jarige broer van de Vitesse-aanvaller raakte betrokken bij een auto-ongeluk.

Bij het ongeval in Utrecht raakte hij, net als twee andere inzittenden, ernstig gewond. De totaal vernielde BMW X5 waarin ze zaten, was eigendom van Labyad. De 22-jarige huurling van Sporting Portugal meldde zich dinsdagochtend af voor de Vitesse-training, omdat hij in het ziekenhuis bij zijn broer is.

Dat bevestigt Rob de Leede in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hoe de broer van de voetballer er aan toe is, weet de Vitesse-woordvoerder niet. "Het gaat om de privé-auto van Labyad, daar hebben wij verder geen bemoeienis mee."

De krant schrijft dat de ravage na het ongeluk in het Utrechtse Zuilen enorm was. De auto reed eerst de rotonde op en werd vervolgens gelanceerd. De auto sloeg over de kop, ramde een lantaarnpaal uit de grond en kwam vervolgens met een harde klap tegen een boom tot stilstand. De drie zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht en er landde een traumaheli.